- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Clos Berenguer - Blanc de Botes 2022
€19,95
-
- Artikelcode PRIS011
- EAN 8485210010117
Garnacha Blanca, Pedro Ximénez, Viognier, Rijping: 4 maanden op Franse eiken vaten
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: Garnacha blanca, Viognier, Pedro Xíménez
Kleur: medium intens, goudgeel
Neus: complex. Minerale aroma’s, pitfruit (abrikoos en rijpe peer), bloesem, honing en een lichte impressie van droge sherry (amandel, walnoot, bijenwas)
Mond: een droge strakke aanzet, gevolgd door ziltigheid en een amandelbittertje. Een elegante frisse wijn met lange afdronk en fijne zuren. Een bijzondere wijn voor wijnliefhebbers
Vinificatie: Manuele oogst. De druiven van de oude Garnacha blanca wijnstokken ondergaan een pelweking vna 24u. De vergisting vindt plaats op inoxvaten op een temperatuur van 18 à 20°C. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden. Er worden maar 1600 flessen per jaar gemaakt.
Bewaring: kan nu reeds geconsumeerd worden maar heeft een bewaarpotentieel van minstens 5 jaar
Culinaire associaties: krachtige gerijpte kazen (stijl Comté, Parmezaan, Manchego…), wit vlees en gevogelte in saus
Kleur: medium intens, goudgeel
Neus: complex. Minerale aroma’s, pitfruit (abrikoos en rijpe peer), bloesem, honing en een lichte impressie van droge sherry (amandel, walnoot, bijenwas)
Mond: een droge strakke aanzet, gevolgd door ziltigheid en een amandelbittertje. Een elegante frisse wijn met lange afdronk en fijne zuren. Een bijzondere wijn voor wijnliefhebbers
Vinificatie: Manuele oogst. De druiven van de oude Garnacha blanca wijnstokken ondergaan een pelweking vna 24u. De vergisting vindt plaats op inoxvaten op een temperatuur van 18 à 20°C. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden. Er worden maar 1600 flessen per jaar gemaakt.
Bewaring: kan nu reeds geconsumeerd worden maar heeft een bewaarpotentieel van minstens 5 jaar
Culinaire associaties: krachtige gerijpte kazen (stijl Comté, Parmezaan, Manchego…), wit vlees en gevogelte in saus
Reviews