- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Carles Andreu - Gran Reserva Brut Nature
€18,69
-
- Artikelcode BARS004
- EAN 8437009615119
Parelleda, Chardonnay. Gran Reserva met een tweede gisting op fles van min. 30 maand. Geen toegevoegde suiker.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: Parellada, Xarel-Lo, Chardonnay, Macabeo.
Kleur: Strogeel met fijne pareling
Neus: wit fruit (appel, peer), citrusfruit, verse ananas en typische aroma’s van de tweede gisting op fles (getoast brood, biscuit) en mineraliteit
Mond: een romige en elegante aanzet, fijne aciditeit waar de vorige aroma’s terugkomen. Een lange afdronk met een fijn bittertje.
Vinificatie: Elke druif wordt afzonderlijk gevinifieerd. Na een een korte pelweking wordt de basiswijn vergist op een constante temperatuur van 15°C gedurende twee dagen. De tweede gisting op fles gebeurt aan een constante temperatuur van 14°C gedurende minstens 30 maanden in de kelders van het wijndomein. Hij mag dus een Gran Reserva genoemd worden. Dit is een Brut Nature en bevat dus per definitie geen toegevoegde suiker.
Culinaire associaties: Als aperitief. Kan ook bij lichte maaltijd: gebakken vis, schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur: 6 à 8° C
Kleur: Strogeel met fijne pareling
Neus: wit fruit (appel, peer), citrusfruit, verse ananas en typische aroma’s van de tweede gisting op fles (getoast brood, biscuit) en mineraliteit
Mond: een romige en elegante aanzet, fijne aciditeit waar de vorige aroma’s terugkomen. Een lange afdronk met een fijn bittertje.
Vinificatie: Elke druif wordt afzonderlijk gevinifieerd. Na een een korte pelweking wordt de basiswijn vergist op een constante temperatuur van 15°C gedurende twee dagen. De tweede gisting op fles gebeurt aan een constante temperatuur van 14°C gedurende minstens 30 maanden in de kelders van het wijndomein. Hij mag dus een Gran Reserva genoemd worden. Dit is een Brut Nature en bevat dus per definitie geen toegevoegde suiker.
Culinaire associaties: Als aperitief. Kan ook bij lichte maaltijd: gebakken vis, schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur: 6 à 8° C
Reviews