- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Gancedo - Herencia del Capricho Godello 2021
€28,47
-
- Artikelcode BIER064
- EAN 8437002263065
90% Godello, 10% Doña blanca. Vergist en 13 maand gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten vaten met regelmatige battônage..
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 90% Godello, 10% Doña blanca
Kleur: Helder. Lichtgeel met gouden reflecties
Neus: Complexe neus met florale elementen (witte bloesem), citrusfruit (citroen, mandarijn), steenfruit (peer, appel, perzik, ...). Van de vergisting op eiken vaten herkennen we vanille, boter, zoete specerijen en honing. Zeer mineraal (stenig).
Mond: het is een droge, fruitgedreven wijn met medium body en lengte en matige alcoholgehalte. Een fijn (pompelmoes)bittertje en voldoende verfrissende zuurtjes in de afdronk, ietwat ziltig, samen met een boterig toetsje.
Vinificatie: Deze wijn wordt gemaakt met 60 jaar oude wijnstokken van Doña Blanca en 20 jaar voor de Godello op een zanderige ondergrond en op een hoogte van 600 m. Manuele oogst, met een maximum rendement van 1 à 2 kg per plant. Na een pelweking van 12 uur op lage temperatuur wordt de lekwijn opgevangen en alcoholisch vergist op nieuwe Franse eiken vaten met lage toasting en bij een gecontroleerde temperatuur (13-14° C) gedurende dertig dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog op dezelfde eiken vaten gedurende 13 maanden. Gedurende de eerste drie maanden wordt deze wijn regelmatig overgepompt om het maximale uit de droesem te halen.
Serveertemperatuur: 10 à 12° C
Bewaring: drink hem nu of binnen de zeven jaar
Culinaire associaties: vis met romige saus, wit vlees of gevogelte in saus, witschimmelkazen, een romige risotto, …
Kleur: Helder. Lichtgeel met gouden reflecties
Neus: Complexe neus met florale elementen (witte bloesem), citrusfruit (citroen, mandarijn), steenfruit (peer, appel, perzik, ...). Van de vergisting op eiken vaten herkennen we vanille, boter, zoete specerijen en honing. Zeer mineraal (stenig).
Mond: het is een droge, fruitgedreven wijn met medium body en lengte en matige alcoholgehalte. Een fijn (pompelmoes)bittertje en voldoende verfrissende zuurtjes in de afdronk, ietwat ziltig, samen met een boterig toetsje.
Vinificatie: Deze wijn wordt gemaakt met 60 jaar oude wijnstokken van Doña Blanca en 20 jaar voor de Godello op een zanderige ondergrond en op een hoogte van 600 m. Manuele oogst, met een maximum rendement van 1 à 2 kg per plant. Na een pelweking van 12 uur op lage temperatuur wordt de lekwijn opgevangen en alcoholisch vergist op nieuwe Franse eiken vaten met lage toasting en bij een gecontroleerde temperatuur (13-14° C) gedurende dertig dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog op dezelfde eiken vaten gedurende 13 maanden. Gedurende de eerste drie maanden wordt deze wijn regelmatig overgepompt om het maximale uit de droesem te halen.
Serveertemperatuur: 10 à 12° C
Bewaring: drink hem nu of binnen de zeven jaar
Culinaire associaties: vis met romige saus, wit vlees of gevogelte in saus, witschimmelkazen, een romige risotto, …
Reviews