- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
L' Olivera - Blanc de Marges 2023
€15,45
-
- Artikelcode SEGR053
- EAN 8437010772399
Xarel·lo (45%), Garnacha blanca (35%), Malvasia (20%). spontane gisting met wilde gisten in roestvrijstalen tank, zonder temperatuurregeling en zonder toevoegingen
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
De naam van deze wijn “Blanc de Marges” verwijst naar de kalkstenen muurtjes die de wijngaarden begrenzen. Deze muurtjes getuigen van een levendig landbouwverleden.
Druivenrassen: Xarel·lo (45%), Garnacha blanca (35%), Malvasia (20%) Biologische wijnbouw. Garnacha blanca zorgt voor subtiel fruit en bloemigheid, Malvasia frisse en aromatische tonen en Xarel.lo structuur.
Kleur: helder strogeel
Neus: intens en fruitig met abrikoos en witte perzik, samen met een frisse en ziltige neus van zeevenkel.
Mond: ronde en volumineuse wijn met een kruidige toets (dennenappel, eucalyptus, …)
Vinificatie: manuele oogst in kleine kratjes. De trossen worden met de voeten getreden, waarna de most reeds op natuurlijke wijze begint te gisten met wilde gisten. De vinificatie eindigt in roestvrij stalen tanks zonder temperatuurcontrole en additieven. Het is met andere woorden een natuurlijke wijn met een minimum aan interventie.
Culinaire associaties: de nieuwe Blanc de Marges past goed bij koude gerechten met een zoute toets. Het is ook een goede keuze voor pasta met basilicumpesto of witvleesgerechten zoals kip met sinaasappel. Het past perfect bij recepten op basis van aromatische kruiden.
Serveertemperatuur: 10°C. Alcoholpercentage: 12,5°
Druivenrassen: Xarel·lo (45%), Garnacha blanca (35%), Malvasia (20%) Biologische wijnbouw. Garnacha blanca zorgt voor subtiel fruit en bloemigheid, Malvasia frisse en aromatische tonen en Xarel.lo structuur.
Kleur: helder strogeel
Neus: intens en fruitig met abrikoos en witte perzik, samen met een frisse en ziltige neus van zeevenkel.
Mond: ronde en volumineuse wijn met een kruidige toets (dennenappel, eucalyptus, …)
Vinificatie: manuele oogst in kleine kratjes. De trossen worden met de voeten getreden, waarna de most reeds op natuurlijke wijze begint te gisten met wilde gisten. De vinificatie eindigt in roestvrij stalen tanks zonder temperatuurcontrole en additieven. Het is met andere woorden een natuurlijke wijn met een minimum aan interventie.
Culinaire associaties: de nieuwe Blanc de Marges past goed bij koude gerechten met een zoute toets. Het is ook een goede keuze voor pasta met basilicumpesto of witvleesgerechten zoals kip met sinaasappel. Het past perfect bij recepten op basis van aromatische kruiden.
Serveertemperatuur: 10°C. Alcoholpercentage: 12,5°
Reviews