- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Oscar Tobia Tinto Reserva 2017
€22,70
-
- Artikelcode RIOS020
- EAN 8437002583248
90% Tempranillo en 10% Maturana tinta. 28 maanden rijping op Franse en Hongaarse eiken vaten en verdere rijping op fles gedurende minstens 24 maand.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 90% Tempranillo, 10% Maturana tinta
Kleur: Intens, kersenrood met een lichte granaatrand
Neus: Zeer complex. Eerst en vooral rijp, zwart fruit zoals: pruimen, rijpe kersen en bosbessen. Vervolgens kruidigheid: munt, zwarte peper, kruidnagel. Dit alles op een achtergrond van cederhout, cacao en toffees.
Mond: fluweelzacht en rond in de aanzet, die zich vervolgens transformeert in een volrijpe wijn, met veel zwart fruit en kruidigheid. Naar de finale toe toont hij zijn stevige doch rijpe tannine en een fijne aciditeit die alles in balans brengt. Een zéér lange afdronk.
Vinificatie: na het ontstelen, maar zonder kneuzen, ondergaan de druiven een koude maceratie op gecontroleerde temperatuur in inox tanks gedurende 3 dagen. Vergisting met autochtone gisten op een temperatuur van 22 à 24°C. De malolactische vergisting en de verdere rijping gebeurt op eiken barriques gedurende 28 maanden ( 90% Franse en 10% Hongaarse eik). De wijn wordt ongefilterd gebotteld om de hoge kwaliteit te bewaren en rijpt nog minstens 24 maand op de fles.
Bewaring: Kan nu al gedronken worden maar bewaart zeker nog 10 jaar in e kelder
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, Rib-eye, eend in portosaus en ander wild, …
Kleur: Intens, kersenrood met een lichte granaatrand
Neus: Zeer complex. Eerst en vooral rijp, zwart fruit zoals: pruimen, rijpe kersen en bosbessen. Vervolgens kruidigheid: munt, zwarte peper, kruidnagel. Dit alles op een achtergrond van cederhout, cacao en toffees.
Mond: fluweelzacht en rond in de aanzet, die zich vervolgens transformeert in een volrijpe wijn, met veel zwart fruit en kruidigheid. Naar de finale toe toont hij zijn stevige doch rijpe tannine en een fijne aciditeit die alles in balans brengt. Een zéér lange afdronk.
Vinificatie: na het ontstelen, maar zonder kneuzen, ondergaan de druiven een koude maceratie op gecontroleerde temperatuur in inox tanks gedurende 3 dagen. Vergisting met autochtone gisten op een temperatuur van 22 à 24°C. De malolactische vergisting en de verdere rijping gebeurt op eiken barriques gedurende 28 maanden ( 90% Franse en 10% Hongaarse eik). De wijn wordt ongefilterd gebotteld om de hoge kwaliteit te bewaren en rijpt nog minstens 24 maand op de fles.
Bewaring: Kan nu al gedronken worden maar bewaart zeker nog 10 jaar in e kelder
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, Rib-eye, eend in portosaus en ander wild, …
Reviews