- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Quinta Sardonia QS 2019
€41,60
-
- Artikelcode TIEV033
- EAN 8000000030849
Biodynamische wijn van 6 verschillende druivensoorten. Tinto fino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec. 18 maanden eiklagering, deels nieuwe Franse eik.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 71% Tempranillo (tinto fino), 25% Cabernet Sauvignon, 3% Merlot, 1% Malbec en Syrah,
Kleur: geconcentreerd, robijnrood
Neus: een intense neus, met in de aanzet rood fruit zoals framboos, kers; peper en tijm. Vervolgens viooltjes, cassis en zoethout.
Mond: mineraal, pruim, specerijen en rood fruit. Volle doch rijpe tannine. Een lange zijdezachte afdronk met een prima balans tussen body, zuren en tannine.
Vinificatie: Quinta Sardonia produceert deze biodynamische wijn sinds 2002 onder het toeziend oog van Peter Sisseck (van o.a. Dominio de Pingus). Het domein bezit 22 ha wijngaarden verdeeld over 15 percelen met een kalkrijke bodem gelegen in de vallei van de Duero op een hoogte tussen 730 en 830 m. Enkel de wijnstokken die de beste kwaliteit leveren worden vooraf geselecteerd. De assemblage gebeurt voor de vergisting waarbij een klein percentage van de trossen niet ontrist worden. De vergisting gebeurt met autochtone gist. De malolactische gisting net als de verdere rijping gebeurt op deels nieuwe Franse eik (30%) en de rest op 1 en 2 jaar oude Franse eiken vaten.
Bewaring: kan nu reeds gedegusteerd worden maar deze wijn kan gerust een 10-tal jaar rijpen op fles
Culinaire associaties: een wijn die op zichzelf staat voor een speciale gelegenheden en fijne (vlees)bereidingen
Kleur: geconcentreerd, robijnrood
Neus: een intense neus, met in de aanzet rood fruit zoals framboos, kers; peper en tijm. Vervolgens viooltjes, cassis en zoethout.
Mond: mineraal, pruim, specerijen en rood fruit. Volle doch rijpe tannine. Een lange zijdezachte afdronk met een prima balans tussen body, zuren en tannine.
Vinificatie: Quinta Sardonia produceert deze biodynamische wijn sinds 2002 onder het toeziend oog van Peter Sisseck (van o.a. Dominio de Pingus). Het domein bezit 22 ha wijngaarden verdeeld over 15 percelen met een kalkrijke bodem gelegen in de vallei van de Duero op een hoogte tussen 730 en 830 m. Enkel de wijnstokken die de beste kwaliteit leveren worden vooraf geselecteerd. De assemblage gebeurt voor de vergisting waarbij een klein percentage van de trossen niet ontrist worden. De vergisting gebeurt met autochtone gist. De malolactische gisting net als de verdere rijping gebeurt op deels nieuwe Franse eik (30%) en de rest op 1 en 2 jaar oude Franse eiken vaten.
Bewaring: kan nu reeds gedegusteerd worden maar deze wijn kan gerust een 10-tal jaar rijpen op fles
Culinaire associaties: een wijn die op zichzelf staat voor een speciale gelegenheden en fijne (vlees)bereidingen
Reviews