- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Tobia - Luz de Luna rosado 2023
€10,60
-
- Artikelcode RIOS055
- EAN 8437002583347
Garnacha, Graciano.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenras(sen): Garnacha 95%, Graciano 5%
Kleur: helder, licht zalmroze met een violette toon
Neus: frisfuitige neus met florale tonen (oranjebloesem, rozen), rood fruit (aardbei, franboos) en citrustonen (mandarine, pompelmoes)
Mond: in de aanzet lijkt hij is hij rond en heeft hij zoetimpressie, maar dit wordt onmidddelijk gecounterd door aangenaam frisse zuurtjes en een nasmaak van citrusfruit en witte bloesem. Medium lange afdronk.
Vinificatie: de Garnacha is afkomstig van hoger gelegen wijngaarden met een leeftijd van meer dan 35 jaar. Uit een op 600m gelegen wijngaard haalt men de Graciano. Het zijn beide koele wijngaarden met noord-west oriëntatie op ijzer- en kalkhoudende kleigronden. Manuele oogst. Na een minimale pelweking aan 12°C neemt men enkel de lekwijn die vergist wordt op inoxvaten aan een lage en langzame temperatuur van 13 à 15°C gedurende 1 maand. Nadien rijpt de wijn nog 2 maand op zijn fijne droesem. Pas daarna worden de 2 wijnen geassembleerd vooraleer te bottelen.
Alcholpercentage: 13,5 % vol.
Serveertemperatuur: 10° C
Culinaire associaties: apertitief, slaatjes, tapas, pasta, rijstgerechten, gevogelte, …
Kleur: helder, licht zalmroze met een violette toon
Neus: frisfuitige neus met florale tonen (oranjebloesem, rozen), rood fruit (aardbei, franboos) en citrustonen (mandarine, pompelmoes)
Mond: in de aanzet lijkt hij is hij rond en heeft hij zoetimpressie, maar dit wordt onmidddelijk gecounterd door aangenaam frisse zuurtjes en een nasmaak van citrusfruit en witte bloesem. Medium lange afdronk.
Vinificatie: de Garnacha is afkomstig van hoger gelegen wijngaarden met een leeftijd van meer dan 35 jaar. Uit een op 600m gelegen wijngaard haalt men de Graciano. Het zijn beide koele wijngaarden met noord-west oriëntatie op ijzer- en kalkhoudende kleigronden. Manuele oogst. Na een minimale pelweking aan 12°C neemt men enkel de lekwijn die vergist wordt op inoxvaten aan een lage en langzame temperatuur van 13 à 15°C gedurende 1 maand. Nadien rijpt de wijn nog 2 maand op zijn fijne droesem. Pas daarna worden de 2 wijnen geassembleerd vooraleer te bottelen.
Alcholpercentage: 13,5 % vol.
Serveertemperatuur: 10° C
Culinaire associaties: apertitief, slaatjes, tapas, pasta, rijstgerechten, gevogelte, …
Reviews