- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Tobia Seleccion de Autor Blanco 2022
€15,98
-
- Artikelcode RIOS054
- EAN 8437002583613
50% Tempranillo Blanco, 50% Chardonnay. Afzonderlijk vergist op Amerikaanse en Franse eiken vaten en foudres gedurende 10 maand,
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 50% Tempranillo blanco, 50% Chardonnay
Kleur: helder strogeel met groene reflectie
Neus: intense aroma’s van passievrucht, rijpe ananas, citrus, peer en gekonfijt fruit, samen met tonen van biscuit en honing, vanille, kaneel en een florale ondertoon en aromatische kruiden.
Mond: zijdezachte doch volle wijn met een fijne aciditeit. Een medium lange finale met kweepeer en vanille.
Vinificatie: De druiven worden manueel geoogst en afzonderlijk vergist. Na het ontstelen, zonder kneuzen, volgt een pelweking op lage temperatuur gedurende 1 dag. De lekwijn wordt vergist op Franse eiken barriques van twee jaar oud en foeders van nieuwe Franse eik voor de Chardonnay en 1 jaar oude Amerikaanse eik voor de Tempranillo blanco (beide soorten vaten werden medium of licht getoast). Dit gebeurt onder temperatuurcontrole en met autochtone gisten. De rijping gebeurt op dezelfde vaten gedurende 10 maand met dagelijkse battonage gedurende de eerste 2 maanden. Pas nadien wordt de wijn geassembleerd en gebotteld en blijft nog enkele maanden rijpen op de fles.
Bewaring: is op dronk, maar kan zeker nog 5 jaar bewaard worden.
Culinaire associaties: gerijpte kazen, vette vis, Aziatische keuken, vis- en vleesgerechten in romige saus.
Kleur: helder strogeel met groene reflectie
Neus: intense aroma’s van passievrucht, rijpe ananas, citrus, peer en gekonfijt fruit, samen met tonen van biscuit en honing, vanille, kaneel en een florale ondertoon en aromatische kruiden.
Mond: zijdezachte doch volle wijn met een fijne aciditeit. Een medium lange finale met kweepeer en vanille.
Vinificatie: De druiven worden manueel geoogst en afzonderlijk vergist. Na het ontstelen, zonder kneuzen, volgt een pelweking op lage temperatuur gedurende 1 dag. De lekwijn wordt vergist op Franse eiken barriques van twee jaar oud en foeders van nieuwe Franse eik voor de Chardonnay en 1 jaar oude Amerikaanse eik voor de Tempranillo blanco (beide soorten vaten werden medium of licht getoast). Dit gebeurt onder temperatuurcontrole en met autochtone gisten. De rijping gebeurt op dezelfde vaten gedurende 10 maand met dagelijkse battonage gedurende de eerste 2 maanden. Pas nadien wordt de wijn geassembleerd en gebotteld en blijft nog enkele maanden rijpen op de fles.
Bewaring: is op dronk, maar kan zeker nog 5 jaar bewaard worden.
Culinaire associaties: gerijpte kazen, vette vis, Aziatische keuken, vis- en vleesgerechten in romige saus.
Reviews