- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Vintae - Matsu El Recio 2021
€18,00
-
- Artikelcode TORO049
- EAN 8437008695891
100% Tinto de Toro (Tempranillo).
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenras: 100% Tinta de Toro (Tempranillo)
Rijping: alcoholische vergisting en maceratie in betonnen cuves gedurende 3 weken. Malolactische vergisting op dezelfde cuves. Rijping op barriques van Franse en Oost-Europese eik gedurende 14 maand. Matsu is Japans voor "wachten" en is een hommage aan de generaties wijnbouwers die druiven teelden in de wijnregio Toro. Recio staat voor taai, volhardend, fors, …
Kleur: Intens robijnrood.
Neus: intense neus van rijp zwart fruit en aroma’s van de houtopvoeding: chocolade, gebak, vanille, kokos, …
Mond: een volle aanzet, mollig met mooie zijdezachte tannine en fijne zuren en een lange afdronk
Vinificatie: de druiven worden manueel geoogst en zijn afkomstig 90 à 100 jaar oude wijngaarden met heel beperkte opbrengst. De vergisting gebeurt op betonnen cuves op een temperatuur van max. 24°C, gevolgd door een rijping op Franse en Oost-Europese eiken barriques gedurende 14 maand
Bewaring: is op dronk en kan nog 3 à 5 jaar verder rijpen
Serveertemperatuur: 16 à 18°C
Culinaire associaties: stoofschotel, lamsvlees, eend, gegrild vlees, …
Rijping: alcoholische vergisting en maceratie in betonnen cuves gedurende 3 weken. Malolactische vergisting op dezelfde cuves. Rijping op barriques van Franse en Oost-Europese eik gedurende 14 maand. Matsu is Japans voor "wachten" en is een hommage aan de generaties wijnbouwers die druiven teelden in de wijnregio Toro. Recio staat voor taai, volhardend, fors, …
Kleur: Intens robijnrood.
Neus: intense neus van rijp zwart fruit en aroma’s van de houtopvoeding: chocolade, gebak, vanille, kokos, …
Mond: een volle aanzet, mollig met mooie zijdezachte tannine en fijne zuren en een lange afdronk
Vinificatie: de druiven worden manueel geoogst en zijn afkomstig 90 à 100 jaar oude wijngaarden met heel beperkte opbrengst. De vergisting gebeurt op betonnen cuves op een temperatuur van max. 24°C, gevolgd door een rijping op Franse en Oost-Europese eiken barriques gedurende 14 maand
Bewaring: is op dronk en kan nog 3 à 5 jaar verder rijpen
Serveertemperatuur: 16 à 18°C
Culinaire associaties: stoofschotel, lamsvlees, eend, gegrild vlees, …
Reviews